فاکتورهای موثر موفقیت در کسب و کار
صاحبان کسب و کارهای کوچک، همواره بهدنبال روشهایی مناسب برای سنجش موفقیتشان هستند. معیارهای موفقیت در هر کسب و کار میتواند متفاوت باشد، اما تقریبا عوامل کلیدی موفقیت برای اکثر شرکتها مشابه است. در این مطلب با شناخت عوامل موفقیت در کسب و کار میخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم، «آیا شرکت در مسیر دستیابی به سهم بازار و سودآوری بیشتر قرار دارد یا خیر؟
دسترسی به منابع اساسی در راه اندازی کسب و کار
– یکی از عوامل کلیدی و موثر بر راهاندازی کسب و کار، دسترسی به منابعی همچون سرمایه، نیروی انسانی، مواد اولیه، زیرساخت و خدمات همگانی است.
– سرمایه برای راهاندازی کسب و کار حیاتی است. دسترسی به سرمایه، به کارآفرین اجازه میدهد که عوامل دیگر را کنار هم گرد آورده و اقدام به تولید محصول یا خدمت کند. (راه های پولدار شدن)
– اهمیت سرمایه انسانی و کارمندان را نباید نادیده گرفت. هیچ کسب و کاری بدون کارمندان ماهر و متعهد موفق نمیشود.
– وجود کسب و کارهای زیاد و متنوع مستلزم دسترسی به مواد خام میباشد.
– زیرساخت فیزیکی و خدمات همگانی همچون جادههای سالم و با کیفیت، پارکینگ، امکانات ارتباطی و برق، همگی فاکتورهایی اساسی در کارکرد بدون نقص یک کسب و کار هستند.
سایر مواردی که می تواند به موفقیت کسب و کار شما کمک کند.
• طرز تفکر صحیح
کسب و کار موفق قبل از این که به یک کسب و کار تبدیل شود، ایجاد میشود. طرز تفکر، اساس همه کسب و کارهای موفق است و دیدگاه شماست که تعیین میکند چگونه کسب و کارتان را هدایت کنید. طرز فکر شما ماموریت شما، چشمانداز کسب و کارتان، فرهنگ سازمانی و اخلاق کاری شما را مشخص میکند.
• چرا کسب و کار خود را آغاز کردید؟
• هدف اصلی شما از ایجاد کسب و کار چیست؟
شما باید به این دو سوال مهم پاسخ بدهید، زیرا جواب شما مشخص میکند که شما موفق خواهید شد یا شکست خواهید خورد.
بسیاری از افراد، کسب و کار راهاندازی میکنند به دلیل این که تصور میکنند راه اندازی یک کسب و کار سریعترین راه پول درآوردن و ثروتمند شدن است. برخی کسب و کار راهاندازی میکنند فقط برای این که ماهانه درآمد ثابتی داشته باشند. اگرچه کسب درآمد از کسب و کار خودتان ایده بدی نیست، اما نباید هرگز فراموش کنید که هدف اصلی شما از ایجاد کسب و کار باید خلق ارزش، بها دادن به مشتریان و جذب آنها باشد.
به جز دلیلی که شما برای راهانداز کسب و کارتان دارید، شما باید بدانید که یک شبه نمیتوانید ره صد ساله بروید و به یک کسب و کار موفق دست پیدا کنید؛ و این امر ثمره تلاش مستمر در جهت درست است. بعلاوه، باید بدانید که راه اندازی کسب و کار، کار سادهای نیست. شما باید برای مواجه شدن با چالشهای پیش روی خود، آمادگی لازم را داشته باشید. عدم آمادگی لازم در کارآفرینان موجب شکست بسیاری از کسب و کارها شده است.
• داشتن ایده مناسب
مانند قطارهای تندرو و کندرو، ایدههای کند و سریع وجود دارند. وقتی پای پول به میان میآید، بیشتر افراد ترجیح میدهند سوار قطارهای کندرو شوند و از پنجره، قطارهای تندرویی را که در حال رد شدن هستند، تماشا کنند. اگر میخواهید سریع ثروتمند شوید، باید ایدههای سریع در برنامه خود داشته باشید.
فاکتور دیگری که موجب موفقیت کسب و کارها میشود، داشتن ایدههای کسب و کار بزرگ است. ایدههای عالی موجب خلق محصولات عالی خواهد شد. برای موفق شدن، حتما نباید ایده شما خاص باشد، بلکه شما میتوانید محصول یا خدمتی را که در حال حاضر وجود دارد، بهبود دهید. مهمترین مسئله این است که ایده شما باید در نهایت تقاضا داشته باشد. ایده شما میتواند مشکلی را حل کند، یا نیازی را برطرف کند و در نهایت بازاری برای آن ایجاد شود.
• سرمایه
برخی کارشناسان بر این باورند که کسب و کارهای آنلاین برای بقا به سرمایه نیاز ندارند. حقیقت این است که سرمایه جهت موفقیت و بقای تمام کسب و کارها ضروری است. اما نکته این جاست که سرمایه به تنهایی برای راهاندازی کسب و کارها کافی نیست. کسب و کارهای بسیاری بودهاند که با وجود داشتن سرمایههای کلان، شکست خوردهاند. بنابر این فقط داشتن پول، کافی نیست، بلکه دانش چگونگی استفاده از سرمایه و داشتن تیمی که برنامههای شما را عملی کنند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
• تیم حرفهای
اگر افراد درست را انتخاب کنید و به آنان فرصت اوج گرفتن بدهید، نیازی به مدیریت کردن آنها نخواهید داشت. شما ممکن است کارآفرین موفقی باشید اما برای این که کسب و کار موفقی نیز داشته باشید، به یک تیم حرفهای نیاز دارید. تیم خوب به معنی داشتن کارمندان معمولی نیست بلکه شما باید تیمی داشته باشید که مسیرهای راهبردی برای کسب و کارتان ارائه کنند و نیز بتوانند برنامههای شما را به اجرا درآورند. برای این که به نتیجه مورد نظر برسید بهتر است تیم خود را به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم کنید. کارمندان، قطعا بزرگترین سرمایههای یک سازمان هستند و فرقی نمیکند که محصول شرکت اتومبل باشد یا لوازم آرایشی.
تیم داخلی شما باید از افرادی تشکیل شود که بتوانند کارها و عملیات روزانه کسب و کارتان را به آسانی انجام دهند. آنها شامل حسابدار، مدیر عملیات، تیم توسعه محصول و …هستند.
استفاده از فناوری در کسب و کار:
شرکتی که از تکنولوژی برای ایجاد بازارهای جدید، خدمت به مشتریان، افزایش بهرهوری و توسعه محصول و خدمات جدیدش استفاده میکند؛ فرصت خوبی برای رقابت اثربخش دارد. شرکتهای مجهز به فناوریهای روز با سطوح کیفیت بهتری نسبت به کسب و کارهای سنتی وارد عرصه رقابت میشوند. استفاده از فناوری در کنار نیروی کار باانگیزه، میتواند به کاهش رکود در کسبوکارتان کمک کند.
توجه به فاکتورهای مالی در کسب و کار:
بیشتر صاحبان کسبوکار در ابتدا میزان موفقیت را با سنجههای مالی میسنجند. گرچه شرط بقای هر کسب و کار رسیدن به مرحله سودآوری است؛ اما باید توجه داشت در صورتیکه کسب و کار از فنآوری و نیروی کار مناسب برخوردار نباشد، سودآوریِ رضایتبخشی نخواهد داشت. سودآوری شاخص کلیدی موفقیت است. میتواند به جریان نقدی مثبت و کنترل میزان بدهیهای شرکت کمک کند. همچنین کارآیی شرکت را با مدیریت هزینهها بهبود بخشد. البته شاخصهای موفقیت مالی در صنایع مختلف؛ متفاوت است.
تاثیر مسائل روانشناختی بر موفقیت در کسب و کار
با وجود اهمیت تمام موارد بالا، موفقیت در کسب و کار جدید به تیپ شخصیتی کارآفرین برمیگردد.
کارآفرین (نوآوری) در حقیقت رهبر و راهبر کسب و کار است (مدیریت استراتژی) و نیاز است تا ویژگیهای زیر را داشته باشد:
• سخت کوشی و سماجت در کار
• قدرت مدیریت و کاهش خطرهای ریسک (مدیریت)
• قدرت ایجاد و توسعه یک کسب و کار جامع و داشتن نقشههای آماده جایگزین (طرح کسب و کار)
• جهتگیری قوی که رسیدن به اهداف را آسان میکند
با برداشته شدن موانع تجارت و به وجود آمدن فرصتهای بزرگتر و افزایش امنیت شغلی، شرایط برای کارآفرینی به مراتب بهتر از قبل میباشد.
منابع:
https://polymermall.com/articles/What-are-the-key-factors-for-a-business-to-succeed