راهکارهای صبح زود بیدار شدن
راه های عادت کردن به سحرخیزی
1- محیط خوابتان را برای بیدار شدن مساعد کنید
جایی که در آن می خوابید و صبح قرار است در آن بیدار شوید خودش می تواند یک عامل برای سحر خیزی باشد هر چند این عامل در افراد مختلف متغیر است
2- به اندازه کافی بخوابید
این یکی از عوامل اصلی است که سبب می شود افراد با زود از خواب بیدار شدن مشکل داشته باشند، در اصل داشتن خواب کافی زود بیدار شدن از خواب را چندین بار آسان تر میکند.
3- کارهای روز بعدتان را در شب قبلش مشخص کنید
نوشتن و یادداشت کردن کارهای مهمی که قرار است صبح بعد از بیدار شدن از خواب انجام دهید می تواند اراده شما را در سحرخیزی و شروع بی درنگ روزمرگی تان محکم تر کند. هر چه اراده قوی تری داشته باشید راحت تر می توانید سحر خیز شوید.
4- در رختخواب مطالعه نکنید
گذارندان چندین دقیقه در رختخواب و سعی در آرام کردن فکرتان و بدنتان بدن شما را متوجه میسازد که زمان خواب فرا رسیده است، با تمرین در این زمینه می توانید کم کم با ورود به رختخواب در کمتر از ۱۰ دقیقه به خواب بروید که البته هدف اصلی هم همین است پرداختن به کارهای جانبی مثل کتاب خواندن و غیره بیشتر باعث به هم ریختگی فکر و طولانی شدن زمان فرو رفتن به خواب خواهند شد.
5- بلافاصله قبل از خواب چیزی نخورید
اگر در فاصله ی زمانی کمتر از دو ساعت به خوابیدن چیزی بخورید و بعد به رختخواب بروید بدن شما درگیر هضم غذا خواهد بود و این امر می تواند در خواب شما اختلال ایجاد کند و یا اصلا زمان به خواب رفتنتان را طولانی کند.
6- استرس را در خودتان از بین ببرید
استرس یکی از مواردی است که همیشه سبب کم خوابی می شود، می توان استرس را با تمرینات ویژه ی یوگا یا سعی بر کنترل نحوه ی تنفس و سایر موارد قبل از رفتن به رختخواب کاهش داد. مطلبی با عنوان کاهش استرس و اضطراب یا کنترل آن را مطالعه کنید.
7- با پنجره های باز بخوابید
هوای تازه برای همه ی ما خوب است و سبب می شود تا خواب عمیق تر و آرام تری داشته باشیم.
8- سعی کنید با طلوع خورشید بیدار شوید
بیدار شدن با طلوع خورشید از نظر روانشناسی باعث می شود در شروع روز بسیار سر حال تر باشید و بدنتان نیز کم کم برای بیدار شدن در این زمان خاص تبدیل به ساعت بیولوژیکی می شود.
9- بر تمرین دادن بدن اصرار داشته باشید
سعی کنید همیشه راس یک ساعت خاص از خواب بیدار شوید بیدار شدن از خواب در یک ساعت خاص می تواند سبب ایجاد عادت برای بیداری در آن ساعت در بدن شود و فراموش نکنید سحرخیزی تنها یک عادت است.

10- زنگ ساعت خود را تغییر دهید
اجازه ندهید هر روز با یک زنگ خاص و همیشگی بیدار شوید، علاوه بر اینکه این روند برای خودتان خوشایند نخواهد بود بعد از مدتی زنگ ساعتتان دیگر شما را نمی تواند بیدار کند.
11- برای فردا صبح آماده باشید
سعی کنید چیزهایی که برای فردا صبح احتیاج دارید را شب قبل آماده کنید، مثلا کیف وسائل تان، لباس هایتان و یا وسیله ی خاصی که باید همراه داشته باشید و …. در این شرایط دیگر نیازی ندارید در رختخواب به این موارد و آماده سازیشان فکر کنید.
12- با رادیو بیدار شوید
استفاده از رادیو به جای زنگ ساعت علاوه بر تنوع می تواند در بسیاری از افراد سبب ایجاد انگیزه در ترک رختخواب شود.
13- از ساعات اضافی صبح بهره ببرید
هدف از صبح زود بیدار شدن چیست؟ وقتی هر صبح زود از خواب بلند شوید مسلما در شروع بسیاری از روزهایتان یکی دو ساعت وقت آزاد و اضافی خواهید داشت که مغزتان در آن هنگام از صبح شاداب ترین ساعات و آماده ترین ساعتش را میگذارند.
می توانید از این ساعات استفاده ی بسیار مفیدی بکنید و بهتر است برای این ساعات برنامه ی خاصی داشته باشید در غیر اینصورت کم کم در سحرخیزی بی انگیزه می شوید.
14- قرارهای مهم خود را در صبح بگذارید
داشتن قرارهای ملاقات مهم و حتی غیر مهم مثلا رفتن تفریح با یک دوست در صبح می تواند انگیزه ی کافی به هر فردی برای بیدار شدن در صبح زود را بدهد.
شب زنده داری را ترک کنید
دکتر سلبی هریس، متخصص خواب در مرکز پزشکی مونتفور میگوید، اختلال خواب، توجیه این نکته است که گاهی پس از 8 ساعت خواب احساس میکنیم فقط 4 ساعت خوابیدهایم.
معمولاً اگر ساعت چرخهی خواب ما رد شود، 5 تا 7 مرتبه بیدار شدن در طول شب امری عادیست؛ و پس از این بیدار شدنها دوباره به خواب میرویم و اغلب این بیدار شدنهای کوتاه را به خاطر نمیآوریم.
اما مادامی که سن بالاتر میرود، یک یا دو مورد از این بیدار شدنهای شبانه را به خاطر میآوریم، اما تکرار و تعدد آنها منجر به احساس کسالت در صبح میشود، که دلیل آن خوابی از هم گسیخته است.
بعلاوه، متخصصان دانشگاه جان هاپکینز دریافتند که تاثیر خواب منقطع بر خلق و خو به طور کلی بسیار ناخوشایندتر از مشکلات مرتبط با کم خوابی است. بنابراین 6 ساعت خواب کامل فرد را پرانرژیتر و سرزندهتر از 8 ساعت خواب منقطع نگه میدارد.
خواب سالم داشته باشید
دکتر جیمز ویات، مدیر مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو معتقد است، اگرچه کوبیدن روی دکمهی ساعت زنگدار مانند این است که هر روز صبح کلید بختآزمایی را فشردهاید، اما صدمات آن به مراتب بیشتر از فواید آن است.
هنگامی که فرد در حال بیدار شدن است، بدن هنوز در حالت سکون، رکود ذهنی و جسمی به سر میبرد که پس از 15 دقیقه از بین میرود.
به خواب رفتن دوباره شما را به خوابی سبک و از هم گسیخته فرو میبرد، که البته خواب سودمندی نیست! و مجدداً پس از به صدا در آمدن زنگ ساعت برای بار دوم بدن به حالت سکون پس از بیداری فرو میرود.
تکرار زنگ ساعت و خواب دوباره منجر به احساس گیجی بیشتری نسبت به بیدار شدن در دفعهی اول میشود.
بعلاوه، لورا وندرکم، مولف کتاب من میدونم او چه میکند و اغلب افراد موفق پیش از صبحانه چه میکنند، میگوید، خاموش کردن زنگ ساعت و خوابیدن دوباره مقداری از انرژی فرد را میرباید، اما آگاه باشید که ذخیرهی انرژی روزانهی ما محدود است.
افراد موفق زنگ ساعت را خاموش نمیکنند تا دوباره بخوابند، بلکه آن را سیخونک کوچکی قلمداد میکنند که آنها را از رختخواب بلند میکند.
منابع:
https://zoomlife.ir/lifestyle/155-effortless-ways-to-become-morning-person.html